Сач със свинско и зеленчуци

08/10/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Ние сме големи фенове на сачовете, а този е един от любимите ни! Опитайте го и вие!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции1 сач
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 651
  • Преглеждания за месеца534
  • Преглеждания за седмицата106
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 600 г
  • лук - 3 глави червен
  • чушки - 1 червена и 1 зелена чушка
  • тиквички - 1/2
  • моркови - 1 брой
  • гъби - 200 г
  • подправки - универсална за месо или за барбекю
  • соев сос - около 100 мл
  • мед - 1 ч.л.
  • олио - 10 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на по-едри късове, овкусете го с подправка за барбекю, соевия сос, малко олио, меда и черен пипер и го оставете в похлупен съд в хладилника за няколко часа.

Нарежете зеленчуците на парчета. Морковите и тиквичката може да нарежете на тънки жулиени с помощта на белачка. Гъбите се нарязват на тънки филийки, лука на полумесеци.

Загрейте сача и го намажете равномерно с олио 3 пъти, за да се загрее добре. Сложете месото да се запържи и бъркайте, докато е готово. Извадете сготвеното свинско, намажете сача отново и сложете всички зеленчуци също да се запържат.

Щом придобият лек загар, добавете месото и гответе още няколко минути. Овкусете със сол и поднесете горещо.подобни рецепти тук

5 9
4 7
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Valentina Bierende
Valentina Bierende
22.03.2018 07:44
Не разбрах къде се готви- във фурна или на котлон ?
2
0
Nedka Mateva
Nedka Mateva
04.07.2017 14:38
И аз ще я изпробвам!
0
0
Asen Mitev
Asen Mitev
19.05.2015 19:20
яко
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв