Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Пиле с гъби, картофи и топено сирене в гювеч

Пиле с гъби, картофи и топено сирене в гювеч

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Пиле с гъби, картофи и топено сирене в гювеч
Снимка: Потребител#167180
1 / 2
19/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6 - 8

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр. (средно големи)
  • гъби - 500 г
  • топено сирене - 1 кутия от триъгълните
  • кашкавал - 300 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето почиствам, измивам, нарязвам на порции. Гъбите обелвам и нарязвам на едри парчета, изпържвам, овкусявам със сол, черен пипер.

Картофите обелвам, измивам, нарязвам на шайби около 2 см. Подреждам всичко в гювеча.

На дъното слагам ред картофи, от запържените гъби, пак картофи, гъби, картофи. Всеки картофен ред посолявам с малко сол. Ред е на пилето, подреждам плътно.

Отгоре накъсвам сиренцата и поръсвам обилно с настърган кашкавал. Затварям с капак и пека за 2 часа във фурната на 160 градуса.

Сервирам със стрък магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: