Картофи с яйца на фурна

19/05/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43210643674
"Не се подвеждайте по апетитното бутче вляво. Рецептата е само за картофи с яйца на фурна "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 151
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят, измиват и нарязват на сравнително едри кубчета. Заливате с половината зехтин, слагате подправки и печете около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.

След това прехвърляте в йенска тенджера, сипвате сметаната и доовкусявате при необходимост. Слагате отново във фурна до сгъстяване на сметаната (може и да разбъркате 1-2 пъти докато се пече).

Когато сте достигнали желаната гъстота изключвате фурната, чуквате по едно яйце отгоре и поставяте тенджерата във все още топлата фурна за няколко минути да се запече и яйцето.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Катя Благоева
Никъде, не виждам как е направено месото, как така може!
0
2
Ваня Георгиева
Трябваше и него да опишеш как си го приготвила.:)
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
19.05.2016 13:45
Ще го направя и него главен герой, но друг път :)
0
0
Ваня Георгиева
Освен картофите с яйцето какво друго има на снимката?
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
19.05.2016 13:32
Пилешко месце, че не сме много по постните неща :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв