Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени гъби с лук и бял ориз

Пържени гъби с лук и бял ориз

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Пържени гъби с лук и бял ориз
Снимка: Потребител#167180
1 / 2
19/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • гъби - 700 г
  • лук - 2 глави стар
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • магданоз - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите обелвам, нарязвам на средно едри парчета. Лука почиствам и нарязвам на тънки полумесеци. Запържвам първо само гъбите, после добавям и лука, пържа до златисто. Овкусявам със сол и млян черен пипер.

Оризът измивам в няколко води, сварявам в купа с подсолена вода, в която има лимонов сок.

Охладения ориз слагам в купичка, намазана с олио, и обръщам по средата в чинията, в която ще сервирам.

Около ориза слагам от запържените гъби с лука. Украсявам с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ориз с гъбки много си върви.Вкусно е!Понякога замествам олиото с масло
19.05.2016 21:35
1
1
Покажи всички подкоментари