Добруджанки с мая

19/05/2016
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо649
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Шупваме маята в киселото мляко. Размивам маята в топла водичка с щипка захар. Пресявам брашното.

Добавям в кладенче щипка сол, разбитите яйца, натрошеното сиренце, млякото със содата, маята. От замесеното тесто откъсвам и правя топки с намазнени ръце.

Редя в тава, която е намазана с олио и посипана с брашно. Оставаме настрана за 30 минути на топло.

Отгоре върху всяка добруджанка слагам масло. Поръсвам със сусам. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с айран.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много хубаво са бухнали, точно както трябва да се получи с това тесто.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв