Добруджанки с мая

19/05/2016
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5262535353
"Пухкави закусчици от стария тефтер, които едно време мама ни правеше "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 990
  • Преглеждания за месеца250
  • Преглеждания за седмицата105
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шупваме маята в киселото мляко. Размивам маята в топла водичка с щипка захар. Пресявам брашното.

Добавям в кладенче щипка сол, разбитите яйца, натрошеното сиренце, млякото със содата, маята. От замесеното тесто откъсвам и правя топки с намазнени ръце.

Редя в тава, която е намазана с олио и посипана с брашно. Оставаме настрана за 30 минути на топло.

Отгоре върху всяка добруджанка слагам масло. Поръсвам със сусам. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с айран.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много хубаво са бухнали, точно както трябва да се получи с това тесто.
0
0
Марияна Желева
Повече си бухват с мая. Рецептата е само със сода, но не ми харесва така и затова слагам вече много малко сода и добавям мая.Меки и вкусни.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв