Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Турска Пица»Лахмаджун с яйце

Лахмаджун с яйце

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Лахмаджун с яйце
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
19/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"За всички онези, които не знаят какво означава Лахмаджун - това е вкусна, ароматна и мека турски пица. Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - щипка
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за тавата
  • За плънката
  • кайма - 350 г овкусена
  • яйца - 5 бр.
  • зелен лук - 4 - 5 листа
  • домати - 2 бр. пресни
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода разтваряме маята, прибавяме и останалите съставки (без брашното), разбъркваме хубаво и прибавяме постепенно брашно, да се получи меко тесто. Оставяме тестото да втаса за около час.

Докато тестото втасва си приготвяме плънката. В купа нарязваме на много ситно доматите, лука и половината от магданоза, разбъркваме ги хубаво, прибавяме каймата и омесваме всичко заедно.

След като тестото е готово го разделяме на 5 (може и повече или по-малко порции) части и всяка една разточваме в желаната форма и слагаме в намазана с олио тава.

Върху всяка порция мажем тънък слой от плънката и чукваме отгоре по едно яйце. Печем в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или до готовност. След като се изпекат поръсваме яйцата със сол и черен пипер, и с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Благодаря, Наталия.
Поздрав!
24.09.2016 11:48
marcheva14
marcheva14
Много ми харесва рецептата и снимката е перфектна, но имам само една забележка за брашното - какво означава "колкото поеме". На 1 кубче мая означава 1 кг брашно, така ли е... Обичам точни мерки, такава съм си.
Гласувам с 5.
23.09.2016 23:12
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Никога не бях чувала такова име и ми стана интересно не знаех че е турско ястие. :):):)
20.05.2016 11:34
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотен е,аз слагам тестото върху хартия за печене и после на скарата на фурната.Отдолу се изпича много добре.
Ванче,можеш да сложиш кашкавал и шунка,но както каза Наталия няма да е лахмаджун,а примерно "пица Ваня" :) Трябва да е с кайма и без кашкавал :)
20.05.2016 10:37
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много вкусна рецепта, вместо кайма може да сложа на ситно нарязан колбас и кашкавал примерно.:)
19.05.2016 16:16
1
Покажи всички подкоментари