Супа със свинско и ротини

09/10/2011
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 137
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г нетлъсто
  • оцет - балсамов, за маринатата
  • вино - червено
  • моркови - 2 броя, средни
  • картофи - 3 броя
  • лук - 1 глава малка
  • паста - 250 г ротини (спирали)
  • прясно мляко - около 100 мл
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • бульон - телешки с гореща вода
  • магданоз
  • червен пипер - 2 щипки сол
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки късчета и го мариновайте за няколко часа в хладилника, накиснато в балсамовия оцет и виното. Картофите и морковите нарежете на по-дребни кубчета, а лука накълцайте.

Загрейте зехтина и сложете маринованото свинско да се запържи, докато промени цвета си. След това добавете за няколко минути лука, след което морковите и накрая картофите, като хубаво объркате.

След 3-4 минути, когато и картофите се запържат леко добавете червения пипер и долейте телешки бульон, разтворен в гореща вода. Количеството продукти-вода е 1/3. Добавете сол и черен пипер и оставете супата да ври за около 30 минути.

След това добавете пастата, прясното мляко и разбъркайте, докато се свари и пастата. Поднесете порция топла супа, поръсена с магданоз.
подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар