Пухкави мекици

14/10/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Мекиците на Дебелата Берта са тотален хит. Приготви си най-хубавата рецепта за мекици"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20 бр.
Сготви+2 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо438 430
  • Преглеждания за месеца921
  • Преглеждания за седмицата473
  • Коментирана41 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • брашно - 4 ч.ч
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • мая - 1 с.л. суха
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч топла

Начин на приготвяне

Смесете сухите продукти в голяма купа и прибавете водата, като бъркате до получаване на много гъста каша. Покрийте купата с намаслено фолио и оставете да престои в хладилник до следващата сутрин.

Тестото трябва да увеличи обема си 3-4 пъти и да е на шупли. Получава се доста лепкаво и слузесто. Загрейте повечко мазнина в тиган, намазнете ръце и гребвайте от тестото, като оформяте тънки мекички. Изпържете пухкавите мекици от двете страни. Изваждайте готовите върху кухненска хартия. Поднесете със солена или сладка гарнитура.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 39
4 52
3 20
2 18
1 17
Дай твоята оценка:

Коментари (41)

katq
katq
17.05.2016 21:01
В къщи много ги обичаме за закуска!
2
0
nikolaeva
nikolaeva
11.04.2016 13:21
Да,мекиците стават много лесно и бързо.Много са вкусни.АЗ ги знам като улични мекици.Веднъж ги правих със шприц за толумбички станаха лесно и бързо.
6
3
Ваня Георгиева
Слагам 1 яйце и олио вътре. Стават по вкусни.
13
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти