Пухкави мекици

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пухкави мекици1 / 12
14/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Мекиците на Дебелата Берта са тотален хит. Приготви си ги с най-хубавата рецепта за мекици"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • мая - 1 с.л. суха
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. топла
  • ракия - 1 капачка
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухите продукти в голяма купа и прибавете водата, като бъркате до получаване на много гъста каша.

За да не поемат в последствие при пържене мекичките много мазнина, може да сложите 1 капачка ракия в тестото за мекици.

Покрийте купата с намаслено фолио и оставете да престои в хладилник до следващата сутрин.

Тестото трябва да увеличи обема си 3-4 пъти и да е на шупли. Получава се доста лепкаво.

Поръсете тестото с бакпулвера и омесете отново добре. Оставете да се надигне пак.

Загрейте повечко мазнина в тиган, намазнете ръце и гребвайте от тестото, като оформяте тънки мекички.

Изпържете любимите мекици от двете страни.

Изваждайте готовите върху кухненска хартия.

Поднесете със солена или сладка гарнитура вече изпържените пухкави мекици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
551
468
321
217
11
Дай твоята оценка: