Чълпър яйца

20/05/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф747308265
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 109
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма тенджера се слага до средата вода да ври. Като заври, яйцата се счукват вътре внимателно, без да опират едно до друго.

Яйцата се сваряват до предпочитана твърдост на жълтъка. След това внимателно се изкарват с гевгир и се слагат в чинии за сервиране.

Отделно се разбърква киселото мляко с чесъна на прах и сол. С тази смес се заливат яйцата.

Маслото се разтопява, добавя се чубрицата и червеният пипер и се запържват леко.

Докато още е горещо, се заливат яйцата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Потребител#221838
тези са като яйца по панагюрски
0
0
Dora Grozeva
Dora Grozeva
04.07.2017 22:31
У дома са любими...само дето чубрицата заменям с пресен магданоз.
0
0
Гергана  Георгиева
Тази рецепта я знам като "Яйца чълбър". Само че при нея яйцата се слагат върху канапе от сирене. Иначе са си "Яйца по Панагюрски", и аз винаги ги правя с копър. Но както и да се наричат са си страшно вкусни! :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!