Чълпър яйца

20/05/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф718302204
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 397
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма тенджера се слага до средата вода да ври. Като заври, яйцата се счукват вътре внимателно, без да опират едно до друго.

Яйцата се сваряват до предпочитана твърдост на жълтъка. След това внимателно се изкарват с гевгир и се слагат в чинии за сервиране.

Отделно се разбърква киселото мляко с чесъна на прах и сол. С тази смес се заливат яйцата.

Маслото се разтопява, добавя се чубрицата и червеният пипер и се запържват леко.

Докато още е горещо, се заливат яйцата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Dora Grozeva
Dora Grozeva
04.07.2017 22:31
У дома са любими...само дето чубрицата заменям с пресен магданоз.
0
0
Гергана  Георгиева
Тази рецепта я знам като "Яйца чълбър". Само че при нея яйцата се слагат върху канапе от сирене. Иначе са си "Яйца по Панагюрски", и аз винаги ги правя с копър. Но както и да се наричат са си страшно вкусни! :)
1
0
Ваня Георгиева
Чълпър какво е това наименование, и аз така ги приготвям и са си класически заляти яйца, яйца на очи или по панагюрски. Във водата сипвам 1 л. оцет.:)
0
0
Джемиле Чешлиева
Така се приготвят в Турция. А защо се натичат така, трябва да се попитат турските народи.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв