Агнешка дроб сарма без заливка

20/05/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач20767361
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 763
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки дреболийки
  • печурки - 200 г гъби
  • ориз - 300 г
  • зелен лук - 1 връзка пресен
  • джоджен - 1 китка пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 200 мл
  • вода - 900 мл гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболийки се сваряват в подсолена вода, след като изстинат се нарязват на ситно.

Гъбите се нарязват на филийки, лукът и джодженът се наситняват.

Сгорещява се олиото, запържват се гъбите и лукът, добавя се оризът, да се запържи и той, овкусява се с червения, черния пипер и солта.

Прехвърля се в тавата за печене, добавят се дреболийките и джодженът, сипва се водата, разбърква се и се слага да се пече на 180 градуса, докато ориза поеме водата и се сготви добре.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Любима рецепта но без заливка ще я направя и аз другия път, може да е по различен вкуса.
0
0
Лидия - Гери
Лидия - Гери
20.05.2016 15:06
И аз така я приготвям, без заливка.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв