Мини гръцки наденички (soutzoukaki)

20/05/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За наденичките
  • кайма - 500 г
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - една щипка
  • чесън - 1 скилидка
  • хляб - 1 филия без коричките
  • яйца - 2 бр.
  • кимион - 2 щипки
  • брашно - за овалване
  • за Соса
  • червено вино - 1 ч.ч
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • канела - 1/2 к.л.
  • зехтин - 40 мл
  • зехтин - 50 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всичките съставки за наденичките, подобно на нашенските кебапчета, но ги оформяме като малки наденички.

Овалваме ги в брашно и ги изпържваме в мазнината, предвидена пържене.

Подготвяме сос, като като смесваме изброените съставки за сос и го сложим в тенджерка да заври на котлона.

Когато заври, пускаме в него наденичките и бъркаме, докато течността се поизпари, сосът се сгъсти достатъчно и наденичките поемат от него.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар