Яхния от грах, моркови и свинско месо

21/05/2016
"Любимата ни ретро рецепта за грах яхния - опитайте и оценете "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 180
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • грах - 400 г замразен
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 2 бр. консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се запържва за кратко в загрята мазнина. Изважда се в чиния. В същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук.

Добавя се доматеното пюре, разбърква се, сипваме червения пипер и нарязаните ситно домати.

Прибавя се месото, налива се вода и овкусяваме със сол. Варим месото за 30 минути, добавя се грахът и нарязаните моркови на кубчета.

Готвим до готовност на яхнията.

Брашното се разтваря с малко студена вода на кашичка, сипва се в яхнията, като се бърка непрекъснато. След 5 минути е готово за сервиране.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар