Домашни пилешки шницели

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Домашни пилешки шницели
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
21/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Остава само да добавите от любимата си свежа салата и получавате перфектното ястие"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 кг
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • галета
  • зехтин
  • сол
  • хляб - 1 в.ч. трохи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на тънки парчета, мелят се, слагат се в купа.

Към тях се добавят трохи хляб, кимион, черен пипер и зехтин. Разбъркват се.

Оставят се в храдилник за 2-3 часа, да стегне. След това се оформят на шницелите.

Първо се овалват в разбито яйце, после в галета. Солта се добавя в галетата.

Запържват се в загрято олио на среден огън и от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: