Телешки пържоли във фурна

21/05/2016
Наталия Петроваот Наталия ПетроваГотвач 2x
"Апетитни телешки пържоли, чиито вкус е истински празник за вкусовите рецептори!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 841
  • Преглеждания за месеца1143
  • Преглеждания за седмицата150
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко месо - 400 - 500 г без кост
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • масло - 30 г
  • чесън - 3 - 4 листа пресен
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на пържоли, след което се слага в купа с капак. Към месото прибавяме почистен и настърган кромид лук, сол( 1 ч.л.), черен и червен пипер (по 1 к.л.), може да добавите и подправки според предпочитанията си, след това прибавяме и водата и виното и хубаво разбъркваме.

След като сме смесили добре месото и подправките, затваряме купата и прибираме е хладилника за около час. След като месото се е мариновало, го изваждаме от маринатата и го нареждаме направо на решетката на фурната, която поставяме по средата на фурната.

Фурната загряваме предварително на 200 градуса, като слагаме на дъното на фурната голяма тава и в нея наливаме 1-2 водни чаши вода (целта е, когато водата започне да се изпарява, да овлажнява месото, което ще печем, и то ще стане по-крехко).

След като сме сложили водата и сме наредили месото, печем около 40 мин. или до готовност.

В чашка смесваме щипка сол, щипка захар, маслото (разтопено), нарязан на ситно чесъна, малко черен и червен пипер и пет минути преди да извадим месото, с помоща на четка хубаво втриваме от сместа в месото, след което доизпичаме.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Много интересна идея за печене на месото директно върху скарата във фурната. Досега не съм пекла месо по този начин.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв