Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли във фурна

Телешки пържоли във фурна

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Апетитни телешки пържоли, чиито вкус е истински празник за вкусовите рецептори!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 - 500 г без кост
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • масло - 30 г
  • чесън - 3 - 4 листа пресен
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на пържоли, след което се слага в купа с капак.

Към месото прибавяме почистен и настърган кромид лук, сол (1 ч.л.), черен и червен пипер (по 1 к.л.), може да добавите и подправки според предпочитанията си, след това прибавяме и водата и виното и хубаво разбъркваме.

След като сме смесили добре месото и подправките, затваряме купата и прибираме е хладилника за около час.

След като месото се е мариновало, го изваждаме от маринатата и го нареждаме направо на решетката на фурната, която поставяме по средата на фурната.

Фурната загряваме предварително на 200 градуса, като слагаме на дъното на фурната голяма тава и в нея наливаме 1-2 водни чаши вода (целта е, когато водата започне да се изпарява, да овлажнява месото, което ще печем, и то ще стане по-крехко).

След като сме сложили водата и сме наредили месото, печем около 40 минути или до готовност.

В чашка смесваме щипка сол, щипка захар, маслото (разтопено), нарязан на ситно чесъна, малко черен и червен пипер и пет минути преди да извадим месото, с помощта на четка хубаво втриваме от сместа в месото, след което доизпичаме.

Телешките пържоли във фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много интересна идея за печене на месото директно върху скарата във фурната. Досега не съм пекла месо по този начин.
21.05.2016 18:00
1