Запеканка с броколи и карфиол

Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
14/10/2011
"Броколи и пармезан - оставяме ви сами да си представите божествения аромат на това ястие!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо22 475
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • броколи - 450 г
  • карфиол - 450 г
  • лук - 4 стръка зелен
  • чесън - 2 скилидки, скълцан
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • майонеза - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
  • пармезан - 1/2 ч.ч. настърган
  • горчица - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • сол - на вкус
  • галета - 3 с.л

Приготвяне

Накъсайте броколито и карфиола на розички и ги сварете на пара за 5 минути. Може и да ги бланширате. След това ги изсипете в намаслена тава и ги разбъркайте с накълцаните лук и чесън.

В купа смесете прясното мляко, магданоза, майонезата, кашкавала, пармезана, горчицата, черен пипер и сол на вкус.

Разбъркайте добре и залейте със сместа зеленчуците. Поръсете с галетата и сложете да се пече за около 30 минути на 175 градуса в предварително загряна фурна.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 4
3 1
2 3
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марина
Марина
19.02.2014 20:54
Здравейте!
Искам да попитам дали мога да пропусна майонезата?
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с