Пита цвете без месене

21/05/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42610563543
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 727
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Притопляме съвсем леко млякото и разбъркваме в него маята. В голяма купа слагаме солта, захарта и брашното, сипваме млякото с маята и бъркаме с лъжица. Оставяме за половин час на топло да втаса, покрито с влажна кърпа.

След половин час режем тестото на 8 сравнително равни топчета. С намаслени ръце претриваме да стане на фитили дълги около 20 см, усукваме и връзваме като на възел, но подпождаме двата края отдолу на парчетата.

Подготвяме си предварително намазана с олио тава и я поръсваме с малко брашно, за да не залепне питката. Слагаме едно парче в средата като тичинка на цвете и останалите редим около него.

Когато сме наредили всичките, ги намазваме с жълтък, разбит с малко вода. Печем на 180 градуса до готовност. От прясното мляко и маята става като памук, когато се изпече.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Дори и самото оформяне на фитили и възли пак си е месене.:) В рецептата няма ли яйца.
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
21.05.2016 17:41
лелеее благодаря за наблюдателността, направо съм изпуснала яйцето- както писах малка част от жълтъка си оставям за намазване, а останалото слагам в тестото. Колкото до месенето за мен направата на тесто е месене, а аз го пропускам и бъркам с лъжица. После след като втаса, обикновено повечето питки пак се измесват, а аз само го оформям за да е по-красиво, но не е задължително. Може и цялото тесто да се изсипе в тава и да стане цяла кръгла питка.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв