Гнезда от кайма с тиквички и яйца

22/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102212359513
"Толкова вкусно, толкова ефектно - перфектното пролетно предложение "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 649
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата омесваме с подправки според вкуса ни. В случая аз я омесих спресен лук, галета, яйце, чубрица, черен, червен пипер и сол.

Правим големи топки и поставяме във тава, намазана с олио. С намазнена или мокра с вода чаша правим дупка по средата и с пръсти дооформяме гнездото.

Тиквичката я нарязваме на дребни кубчета и запържваме в тиган с малко олио и лук. В гнездата слагаме малко от тиквичките, копър, черен пипер и сол.

Слагаме да се пекат, когато са позапечени, вадим и чукаме по едно яйце и слагаме по 2 парченца домат.

Връщаме в печката съвсем за кратко защото не желаем яйцата да са съвсем сухи.

Гарнираме с домат, лук и магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Администратор
Вкусно и лесно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв