Шарени кюфтенца

22/05/2016
Наталия Петроваот Наталия ПетроваГотвач 2x
"Не само шарени, но и много вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 628
  • Преглеждания за месеца5005
  • Преглеждания за седмицата139
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се рендосва, поръсва се със сол и се оставя да се оцежда за около 30 мин.

Морковът се рендосва, лукът и магданозът се нарязват на ситно.

След като тиквичките са готови, с ръце ги изстискваме леко, да се изцеди излишният сок, и ги слагаме в купа. Към тиквичките прибавяме морковите, магданоза, лука, щипка сол, разбъркваме и прибавяме яйцето и брашното, омесваме хубаво и ако е необходимо добавяме още брашно.

Трябва да се получи смес, която е малко по мека от каймата за кюфтета. Загряваме мазнината и с влажни ръце оформяме кюфтетата и ги пускаме внимателно да се пържат, а след като са готови обръщаме.

Ако не искаме да пържим, може да наредим кюфтенцата върху хартия за печене и да ги изпечен в загрята фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Plesneva
Plesneva
22.05.2016 16:23
Страхотни са,аз ги овалвам в галета и ги пека в предварително загрята фурна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв