Гювечета по Елховски

22/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102312359513
"Гозбата, която ще ви накара да обикнете Елховския край и без да сте го посещавали!"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 643
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме за кратко свинското месо, което сме нарязали на жулиени.

Добавяме лука /на полумесеци/ и овкусяваме с чубрица и черен пипер.

Картофите режем на пръчици и ги изпържваме.

В гювечетата най-отдолу слагаме месото, печените чушки, гъбите, царевицата, пушения бекон, картофите и отгоре поливаме със доматите и пюрето, които сме смесили и овкусили с черен пипер.

Ако е нужно, добавяме малко олио.

Запичаме ги и преди да ги изключим, им чукаме по 1 яйце.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Илияна Димова
Много вкусно, много харесваме ястия приготвени в гювечета , прекрасен вкус
0
0
Веселина Константинова
Има всичко каквото може да се пожелае в това гювече! Изглежда много апетитно!
0
0
Албена
Албена
22.05.2016 16:53
Аз почти на всякакъв вид гювечета слагам кашкавал. :-)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв