Бяла риба плакия

15/10/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Перфектното ястие - лесно за приготвяне и с впечатляващ резултат "
Приготвяне70 мин.
Готвене40 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 690
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг бяла риба
  • лук - 300 г + стръкове див за гарниране
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моркови - 2 броя
  • олио - около 100 мл
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 50 г
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • бахар - на вкус
  • лимони - 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на парчета, посолете ги и ги полейте с прясно изцеден лимонов сок. Сложете я да престои за 1 час в хладилника.

Нарежете лука и морковите и ги сложете да се запържат в сгорещената мазнина. Овкусете с черния пипер, дафиновия лист, бахара, скълцания чесън и солта.

Долейте малко топла вода и прехвърлете зеленчуците в тава. Отгоре подредете парчетата бяла риба и сложете да се пече в предварително загряна умерена фурна.

Към края разбийте яйцето с киселото мляко и брашното и залейте запечената риба. Оставете да се пече до златист загар на заливката. Поднесете порция бяла риба плакия леко охладена с украса от див лук.подобни рецепти тук

5 5
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар