Пита със спанак и сирене

22/05/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 4x
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката. Спанакът се почиства и се накълцва. Слага се в тенджера и се запарва, докато омекне хубаво. След това се изцежда, оставя се да поизстине и се добавя сиренето. Разбъркват се добре.

Тесто: Маята се разтваря в прясното мляко, добавя се сол и захар. Разбъркват се до разтопяване. Следва олиото, а брашното се добавя постепенно. Оставя се да втаса за 20-30 мин. След това тестото се разделя на две, разточват се леко.

Върху едната част от тестото се слага плънката, отгоре се слага другата част от тестото. Поставя се в подходяща тава. По средата на тестото се слага една кафена чаша. Тестото се разрязва на 16 равни парчета.

Парчетата се разделят по двойки, като едното се завърта наляво, а другото надясно, като краищата им се свързват. Така и с останалите парчета.

Маха се чашата, средата се оформя като цвете с нож, по желание може да се намаже с жълтък отгоре.

Пече се във фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
По този начин съм правила сладка пита по средата с шоколад. Солена обаче не съм. Поздравления за визията, предполагам че е и много вкусна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв