Бабиното сладко от ягоди

22/05/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Разкошно сладко по семейна рецепта, която се предава от поколение на поколение "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 944
  • Преглеждания за месеца13139
  • Преглеждания за седмицата10069
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • ягоди - 3 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонена киселина - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се измиват и почистват от зелените листенца. Поставят се в дълбока тенджера и посипваме отгоре със захарта. Оставят се за една нощ на хладно и покрити с капак.

На другия ден се разбърква и поставяме на котлона. От шест възможни степени аз варих на 5, като към края намалих на 4 степен.

Бърка се от време на време, за да не загори, защото се сгъстява. Когато се образува розова пяна, с решетъчна лъжица се изхвърля.

Варих 2 часа сладкото. Малко преди края добавих лимонената киселина, разбърква се добре и след 4- 5 минути е готово.

След като се охлади, сладкото се сгъстява още малко, имайте едно на ум.

Сипвам в сухи бурканчета, затварям с капачка и обръщам с дъното нагоре, докато се охладят - така се запечатват.

Вкусно и ароматно !подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар