Пресни картофи с кашкавал, копър и чесън

22/05/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 604
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата63
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се пресните картофки, заливаме със студена вода и варим на котлона за 20 минути до полуготовност.

В тиган се загрява маслото да се разтопи, добавяме ситно нарязани скилидки чесън и нарязан копър.

Разбърква се за минута и се сваля от огъня. Сварените картофки се отцеждат и срязват на две. Нареждат се в тава, поръсваме със сол и черен пипер.

С лъжица се поливат отгоре с чесновата смес. Кашкавалът се настъргва на едро ренде и се разпределя върху всички картофки.

Печем в загрята фурна 180 градуса 20 минути, докато кашкавала добие златист цвят.

Сервираме с домати или краставички.

Уникално вкусно и лесно за приготвяне!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
И този вариант е много вкусен. Аз днес направих от надупените :) с много масло стават разкошни.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв