Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Критско критараки с телешко

Критско критараки с телешко

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
22/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Да вземем пример от гърците - те знаят как да се наслаждават на живота, похапвайки вкусно критараки с телешко"

Необходими Продукти

  • телешко - 500 г крехко
  • домати - 3 бр.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • критараки - 1 ч.ч.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - за настъргване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на едри парчета и ги запечатвате със зехтин в подходяща тенджера до приятен златист цвят. Доливаме чаша вода и оставяме месото да уври.

Ако се наложи, може да добавим още малко вода. Когато поизври, изсипваме и виното и започваме да рендосваме доматите.

Когато виното изври и остане само на мазнина, изсипваме доматите и разбъркваме да се посгъсти.

Сваряваме в друга тенджера критаракито (вари се като паста) и добавяме към месото.

Разбъркваме добре и поднасяме с настърган кашкавал.

Вкусът е уникален, препоръчвам ви го горещо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: