Тутманик, поръсен със сирене

23/05/2016
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 797
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Слагаме го в купа. Разбиваме яйцата и ги слагаме вътре със захарта, солта и олиото.

Стопляме леко прясното мляко. Добавяме прясното мляко, в което семе размили маята, после и водата. Объркваме всичко много добре.

Намазняваме си добре тавичка и я посипваме леко с брашно. Изсипваме сместа. Оставяме да втаса.

Като втаса, изсипваме сиренцето, което вече сме натрошили.

Разтопяваме си 1 малко краве масло. Хубаво е да е по-сухичко и равномерно изсипваме разтопеното масло. Печем на 180 градуса.

Хапваме с айран, чай.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много апетитен тутманик, такъв точно и по тази рецепта не съм приготвяла.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв