Тутманик, поръсен със сирене

23/05/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 774
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • сирене - 300 г
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Слагаме го в купа. Разбиваме яйцата и ги слагаме вътре със захарта, солта и олиото.

Стопляме леко прясното мляко. Добавяме прясното мляко, в което семе размили маята, после и водата. Объркваме всичко много добре.

Намазняваме си добре тавичка и я посипваме леко с брашно. Изсипваме сместа. Оставяме да втаса.

Като втаса, изсипваме сиренцето, което вече сме натрошили.

Разтопяваме си 1 малко краве масло. Хубаво е да е по-сухичко и равномерно изсипваме разтопеното масло. Печем на 180 градуса.

Хапваме с айран, чай.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много апетитен тутманик, такъв точно и по тази рецепта не съм приготвяла.
0
0
Марияна
Марияна
25.05.2016 22:22
Става много вкусен и винаги се получава. Не е традиционният в който вътре се слага сиренце но е пак апетитен.А ако се намаже и тавичката с хубаво немско масло, а не с олио придава една много хубава ароматна коричка.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв