Вкусно мезе за бира (Бут на скара)

23/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф92512288243
"Това мезе е толкова вкусно, че не знаем първо мезето или първо бирата ще свърши Ти как мислиш?"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 407
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинския бут на средно тънки парчета. Начукваме всяко парче от двете страни и заделяме на една страна, докато цялото месо е готово.

В тенджера смесваме соевия сос, бирата и захарта, леко загряваме на котлон не повече от 38-40 градуса (прави се с цел по-бързо овкусяване на месото), добавяме и другите подправки и слагаме месото, като го объркваме хубаво.

Постоява 1 час и може да се пече на скара.

Гарнираме с лук и подправки.

С такова мезе се изпива доста бира!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Георгиева
Сваля се от котлона и тогава се потапя месото.
1
0
Ваня Георгиева
Когато нямате много време да овкусите месото и чакате гости примерно е много подходяща. Не се завира а се затопля. Топла по бързо прониква в месото и се овкусява все едно е стояло часове. :)
1
0
Plesneva
Plesneva
24.05.2016 10:48
Никога до сега не съм пробвала с предварително загрята марината,но ще пробвам с удоволствие.Преди да се сложи месото,марината се маха от котлона,нали не бъркам?
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв