Домашна наденица с варени картофи

23/05/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо463
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за наденицата
  • свинско месо - 6 кг
  • телешко месо - 4 кг
  • сланина - 2 кг
  • черен пипер - 1 пакетче
  • червен пипер - 12 с.л.
  • чубрица - 12 с.л.
  • сол - 260 г
  • за гарнитурата
  • картофи - 600 г
  • зелен лук
  • оцет
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила на машинка и се омесва със всички подправки.

Престоява така 2-3 дни, като се обърква, и когато узрее, се пълни в черва.

Закача се на проветриво място да съхне, а още сочна, на 2-3 дни, може да се пече на скара или парти грил, като се нацепва на няколко места.

Гарнираме с варени картофи и пресен лук.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Янка Атанасова
Домашните наденички са страхотни, а когато месото е смес от свинско и телешко, както е в случая са още по-вкусни. Много любима комбинация и със салатката от картофки. Чудно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв