Пълнен патладжан с кайма и лютеница

23/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
"Тези сочни пълнени патладжани ще спохождат съня ви всяка нощ, ако не ги опитате възможно най-бързо Рецептата им влезе в Топ 20 на най-вкусните летни ястия"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 086
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива, разрязва се през средата (по дължината), издълбават се и всичко се слага в гевгир, хубаво посоляваме и се оставя за половин час да се оцежда.

След като патладжанът се отцеди, го изплакваме и подсушаваме с кухненска хартия. Вътрешната част на патладжана я нарязваме на ситно и по-късно ще запържим с каймата.

В тиган слагаме олиото и в него задушаваме последователно при често разбъркване: нарязан на ситно патладжан (вътрешности), настърган морков, нарязан на ситно кромид лук, каймата, нарязани на ситно чесън и магданоз, лютеницата, щипка сол и щипка захар, разбъркваме за няколко секунди и изсипваме сместа в чиния.

В същия тиган, без да го измиваме и да наливаме мазнина, запичаме леко патладжана от всички страни.

След като патладжанът е готов, го нареждаме в тава върху хартия за печене, пълним го с плънката и запичаме за 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна.

След като е готов, го изваждаме от фурната и сервираме.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар