Парти хапки с патладжан

23/05/2016
Наталия Петроваот Наталия ПетроваГотвач 2x
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 152
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на шайби с еднаква широчина (добре е патладжанът да е дълъг и да не е много тумбест, за да се получат повече шайби).

След това ги слагаме в гевгир заедно с изрезките, посоляваме и оставяме за половин час да се оцеждат.

След като патладжанът е готов, го изплакваме и подсушаваме с кухненска хартия.

Изрезките от патладжани ги нарязваме на ситно и заедно с лука (нарязан на ситно) и моркова (настърган) ги задушаваме в олиото за 1-2 мин.

След това към тях прибавяме каймата, накълцан магданоз, задушаваме и накрая добавяме лютеницата и сол на вкус.

След като каймата е задушена, нареждаме шайбите от патладжана и върху всяка една от тях слагаме от каймата. Печем в загрята на 200 градуса фурна за около 15 мин.

След като е готово, изваждаме и оставяме да изстинат.

Нарязваме и доматите на шайби и щом патладжанът изстине, го нареждаме върху тях, отгоре слагаме и резен сирене. Може да набодем клечки за зъби и декорираме с листенца магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар