Хрупкави чеснови хлебчета

23/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
"Чеснови хлебчета, които са толкова ароматни, че не можем да им се наситим "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 635
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля и в него се разтваря маята, прибавят се и яйцето, солта, захарта, олиото и брашно, омесваме меко тесто и се оставя да втаса за около половин час.

След като тестото втаса, го разточваме на кора и с помощта на чашка изрязваме малки кръгчета, нареждаме ги върху хартия за печене в голяма тава, изрезките отново омесваме, разточваме и изрязваме.

След като сме готови с тестото, в купата на миксер или блендер слагаме почистените скилидки чесън, магданоза, копъра, олио 3 с.л., солта и хубаво пасираме.

С получената смес и с помощта на четка мажем хубаво хлебчетата и ги оставяме да втасат за около 20 мин. След като са втасали, ги печем в загрята на 180-200 градуса фурна за около 10 мин. или до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!