Разядка с тиквички и патладжан

24/05/2016
"Всяко питие си мечтае да е на една маса с тази лятна разядка с патладжани и тиквички "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции250
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 264
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр.средно голям
  • тиквички - 1 бр.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • захар - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и тиквичката се разрязват на четири по дължина, слагат се в гевгир, поръсват се със сол и се оставят за около половин час да се оцеждат.

След като са готови, се слагат върху кухненска хартия и се пекат във фурната на 200 градуса за около 20 мин. или до готовност. След като са готови, ги изваждаме и оставяме да изстинат, след което патладжанът се обелва.

В малка тенджера се слагат олиото, оцетът, захарта, сол, нарязан на ситно магданоз и пресован чесън, слагаме ги на котлона и щом кипне, разбъркваме и махаме от огъня.

След като патладжанът и тиквичките изстинат, ги слагаме в голяма купа, сипваме и сместа с подправките и пасираме до получаването на хомогенна смес.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар