Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Пържени банички с топено сирене и кренвирш

Пържени банички с топено сирене и кренвирш

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пържени банички с топено сирене и кренвирш
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
24/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Супер вкусни банички с готови кори и кренвирши - защото понякога ни се дояжда точно това"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • топено сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр
  • кренвирши - 3 - 4 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кренвиршите по дължина, като един разделяме на 4 дълги ивици.

Топеното сирене режем на парченца.

Разпъваме корите за баница и на една кора от късата част слагаме парче кренвирш, няколко парченца топено сирене и от дългата подгъваме, след което навиваме на руло.

Готовите банички потапяме във яйцата и пържим в загрято олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yana G.
Yana G.
Имах предвид, че като се пържи в мазнина храната си става по-мазна от колкото ако се изпече във фурна. То е ясно, че се слага на салфетка, ама то си остава мазнината вътре. Всеки сам си решава как да си го приготвя и естествено е въпрос на вкус.
24.05.2016 10:18
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Така е Сия, права си аз всичко което пържа го изцеждам първо на хартия. Не обичам да ми плува храната в мазнина.:)
24.05.2016 10:04
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Корите няма как да изглеждат изпържени отвътре,защото са покрити с панировка и те не се пържат а един вид се задушават под яйцето.Относно пърженото и мазното е въпрос на вкус и предпочитания.Тези банички на снимката вероятно са изцедени върху хартия и в никакъв случай не ми се струват мазни
24.05.2016 09:31
Yana G.
Yana G.
Изглеждат леко неизпържени от вътре корите. Аз ги правя тези банички или на грил тиган, без мазнина или на фурна. Така стават много мазни.
24.05.2016 09:19