Кекс, покрит с ягоди

24/05/2016
Марияна
отМариянаИноватор6082555813
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 542
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размекваме маслото и заедно с пудрата захар го разбиваме с миксер.

Прибавяме яйцата, ванилията, киселото мляко. Пресяваме брашното и го добавяме към другите продукти. Объркваме добре.

Мажем си малко тава с олио и посипваме с брашно. Изсипваме сместа.

Разполовяваме ягодите и ги нареждаме върху сместа, като леко ги натискаме.

Печем в загрята фурна на 180 градуса.

Вече готов, поръсваме кекса с пудра захар.

Хапваме с кафе.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Марияна
Марияна
24.05.2016 10:24
Пробвайте, не ми мисля, че ще съжалявате.Вкусен и ароматен е.
0
0
Марияна
Марияна
24.05.2016 10:22
Ягодите са купени, не са домашни. Не съм ги обработвала преди това. Кекса се получи добре, не ми киселей, харесва ми вкуса.
0
0
Наталия Петрова-Узунова
Ягодите не са ли кисели в този вариант? Когато ягодите се слагат не обработени в кекс те се разводняват и губят от сладоста си.
0
0
Наталия Петрова-Узунова
Ще опитам с купени и ще споделя резултата.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
24.05.2016 09:35
Моят сладкиш си го правих със купени ягоди от магазина,домашни нямам как да си набавям,със 180гр захар се балансираха идеално..имаше и шоколад,може и той да е дал сладост,незнам но не ми киселееха :)
1
0
Наталия Петрова-Узунова
За домашни ягоди ли говорим? Аз съм пробвала с домашни ягоди,който си бяха узрели,сложих ги цели всичко се изпече бавно но се изпече хубаво, но ягодите нямаха сладост,даже киселееха.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
24.05.2016 09:24
Ягодите са кисели,когато са не добре узрели :) Имам подобна рецепта за сладкиш с шоколад и ягоди,само че аз не ги режа а ги слагам цели.В сладкиша поомекват,но в никакъв случай не губят сладостта си.Захарта в сладкиша се балансира с ягодите и те ако са узрели добре придават допълнителна сладост и аромат :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв