Хачапури с два вида сирена

24/05/2016
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо419
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното. Правя си кладенче. Слагам едно разбито яйце, сол, зехтин.

Стоплям си леко прясното мляко. Размивам маята в прясното мляко. Месим върху набрашнен плот. Оставям на страна за 20 мин.

Разделям тестото на 12. Всеки 12 части ги разделям на 2. Правим си 12 питки, колкото капачка от малък буркан.

Настъргвам сирене и кашкавал. От сирената си правя 12 топчета, колкото орех. Топчето го слагам между всеки две питки.

Точа с точилка питките, за да станат по-големи и равномерно да се разнесат сирената по средата. Мажа всяка хачапура леко със зехтин и пека на тиган от двете страни.

Хапваме с мляко.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Марияна Желева
Гледах рецептата в кулинарно предаване и ги представиха като хачипури. Направих ги и ми харесаха.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
24.05.2016 09:45
Много хубаво изглеждат,но това са пърленки със сирене и в никакъв случай не е хачапури :) Грузинските питки се правят с кисело мляко и сода,а сиренето в тях трябва да е повече от брашното :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв