Домашни Орехчета

24/05/2016
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Вкусотиите, които нашите баби са ни приготвяли, са останали завинаги в сърцата ни. Такава е и тази прекрасна ретро рецепта за домашни орехчета"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 454
  • Преглеждания за месеца1019
  • Преглеждания за седмицата261
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме си тестото. Откъсваме си малко и слагаме в отворите на преса за печене с форма на орехчета.

Печем си орехчетата в пресата на котлона. Оставяме да изстинат.

Правим си крема, като разбиваме яйцето, добавяме масло, захар, орехи, прясно мляко.

Объркваме и за аромат на крема слагаме какао и коняк.

Във всяка половинка на орехче слагам крем и залепваме две по две.

Хапваме с кафе.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Марияна Желева
Извинявам се не съм написала - брашно колкото поеме за меко тесто. Моята преса ми е от 25 години, руско производство. Да, и сега се продават такива преси - за орехчета, гъбки, миздички и са на цена около 20, 25 лв.
1
3
Албена
Албена
24.05.2016 11:49
Ако е вкусът познат от едно време,трябва да са разкошни.
0
0
Албена
Албена
24.05.2016 11:48
А има ли такива преси да се продават сега в магазините?
0
4

Виж всички коментари или напиши такъв