Големи панирани кюфтета

24/05/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо297
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 350 - 400 г смес
  • лук - 1 глава кромид
  • хляб - 3 филийки стар
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • черен пипер - щипка
  • сол - на вкус
  • За панировката
  • олио - за паниране
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л. бяло

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва, изстисква се хубаво и се натрошава на ситно. Лукът се настъргва, а магданозът се нарязва на ситно.

В купа смесваме лука, магданоза, хляба, яйцата, сол, черен пипер, разбъркваме хубаво и прибавяме и каймата и разместване, за да се овкуси хубаво.

В една дълбока чиния чукваме яйцата за панировката и хубаво ги разбиваме, в друга чиния смесваме двата вида брашно и ги разбъркваме.

Сгорещяваме олиото и вземаме половината от каймата, оформяме голямо кюфте, овалваме с две ръце в яйцата, след това в брашното, отново в яйцата, отново в брашното и внимателно пускаме в олиото да се панира (котлонът не трябва да е много силен).

Така приготвяме и другото кюфте, като след като се изпържат/ панират от едната страна, ги обръщаме от другата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар