Хрупкав пържен патладжан

24/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф92812288303
"Хрупкав пържен патладжан - за душата, за приятели или за мезе "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 096
  • Преглеждания за месеца2898
  • Преглеждания за седмицата82
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме патладжана на колелца. Всяко посоляваме, за да не го пресолим. Накланяме тавата и оставяме така да му излезе горчивата вода. После попиваме със салфетка.

Всяко колелце набрашняваме и изтупваме с вилица.

Загряваме олио във тиган и пържим до златисто. Котлонът трябва да е силен, защото, ако е слаб, патладжанът ще изпие много олио и става доста мазен.

Вадим готовия патладжан на хартия.

Гарнираме с копър.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Да с доматен сос е много вкусен въпреки че е доста калоричен, много мазнина поема, повече от тиквичките.
1
1
ВИЛИ-Виолета Матева
Поднесен с млечен сос или с доматен сос е много вкусно !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв