Патица с ябълки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Патица с ябълки1 / 2
19/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4-6
"Да кажете, че не сте чували за патица с ябълки и все едно името Ален Делон да не ви говори нищо"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • ябълки - 7 бр.
  • масло - 100 гр.
  • сметана - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите ябълки ги разрязваме на четвъртинки. Почистваме ги от сърцевината им и пълним с тях патицата.

Зашиваме отвора със здрав конец, посоляваме и намазваме със сметана, след което я слагаме в намазана тавичка с масло.

След като е готова махаме конеца и разрязваме на порции, като всяка една я гарнираме с печените ябълки в нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка: