Бяла риба с вкусна коричка от тиквички

24/05/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 700 г /при мен беше филета хек/
  • тиквички - 300 г настъргани
  • пармезан - 4 с.л. настърган
  • кашкавал - 2 с.л. настърган
  • галета - 8 с.л. хлебни трохи
  • универсална подправка - 1 ч.л. за супи
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • копър - пресен
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с подготовката на рибата. Измийте я добре и подсушете. Осолете я и подправете с черен пипер. Покрийте я с найлоново фолио и оставете в хладилника за 30 мин.

Настърганите на ситно ренде тиквички добре отцедете от водата. Пресовайте чесъна и задушете за минута-две в зехтина. Прибавете тиквичките и универсалната подправка за супи и задушете, докато омекнат тиквичките.

Накрая прибавете хлебните трохи и гответе още около минута. Дръпнете от огъня. Добавете пармезана, кашкавала и овкусете със сол, черен пипер и копър.

Намаслете подходяща тава. Подредете рибните филета. Разпределете плънката равномерно и притеснете добре, за да залепне. Печете в загряла на 180 градуса фурна за около 20-25 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар