Чипс от патладжани и кюфтенца с кашкавал

24/05/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо451
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелих пресните патладжанчета, нарязах ги на дълго и тънко, осолих ги и ги оставих да им изтече горчивият сок. След трийсетина минутки ги овалях в брашно със сол и ги пуснах в тигана с нагорещеното олио. Оставих ги да се изпържат добре и ги извадих върху салфетка, да уеме мазнината. Не се слагат едно върху друго, докато са топли, защото омекват и губят онази уникална хрупкавост.

Кюфтенцата с кашкавал
Каймата е стандартна от магазина, 500 г микс свинско с телешко. Рендосвам на ситното на рендето малка глава лук, 1 яйце, 1 филия стар хляб, 1 к.л. кисело мляко със шипка сода, кимион, черен пипер, ако има нужда сол.

Нарязвам кашкавала на малки кубчета и омесвам добре и оформям кюфтенцата. Оставям я в хладилника да поеме ароматите. Ако имате възможност, подгответе я предния ден.

Преди да ги изпържа, ги намазвам с олио и ги овалвам в галета, след което пускам в горещото олио. Пържите до зачервяване.

За кюфтенцата направих и сос от прясно настъргани домати, босилек, сол, щипка захар, черен пипер и чесън. Варите до сгъстяване. Заливате кюфтенцата и хрупате чипса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар