Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Избухнал хляб

Избухнал хляб

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Избухнал хляб
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 5
24/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Невероятно пухкав и вкусен домашен хляб, който създава настроение"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • мая - 1 п. суха
  • вода - 400 мл
  • олио - 5 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложих в 400 мл. топла вода щипка захар, пакетче суха мая, няколко лъжици брашно и оставих да шупне.

Изсипах част от брашното, направих кладенче, в което изсипах шупналата мая и всички останали съставки.

Замесих меко, еластично тесто и оставих да удвои обема си.

Имайте предвид, че всяко брашно поема различно съставките и може да се наложи да отнемете или да добавите още брашно. Затова е хубаво да го слагате постепенно, а не накуп.

След това разделих тестото на 2 и оплетох плитка, която сложих в силиконовата форма. Оставих десетина минути, докато загрее на 160 градуса.

И, хораааа - хлябът ми избухна! :) Мислех, че ще го гоня из фурната :) Нооо... стана на памуче.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Хубав хляб се получи. Благодаря Ви!
08.11.2020 19:35
Борислава Етрополска
Борислава Етрополска
Моя не бухна при печенето беше плосък като абските хлебчета,но пак беше вкусен
20.01.2017 13:55
3
Покажи всички подкоментари
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Брашното ми винаги е на София Мел,без значение какво правя.А маята е Йоткер,да.
25.05.2016 10:45
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Кой вид брашно използва за хляба и коя мая на Йоткер ли?
25.05.2016 09:28