Крем карамел с хрупкав карамел

24/05/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Най-обичаме Крем карамел в голямата тава, защото можем да си отрежем по-големичко парче "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 044
  • Преглеждания за месеца839
  • Преглеждания за седмицата200
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 1 л.
  • захар - 250 г.
  • ванилия - 2 бр
  • захар - 100 г за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта с миксер. Добавете яйчената смес към свареното мляко, ванилията и разбъркваме.

Карамелизираме захарта и я разпределете във формички или чашки.

Наливаме от яйчената смес.

Нареждаме чашките в тава, в която сме сипали вода. Печем във фурната на не повече от 150 градуса.

Ако ви е силна, я намалете още, за да не завира водата - трябва да не се образуват шупли.

В отделен съд карамелизираме захар и нашарваме карамела от горе.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар