Домашен сироп от бъз

26/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Не се майте, не чакайте - цъфне ли бъзът, бързо пригответе вкусен сироп за цялото семейство "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точки
43 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо174 040
  • Преглеждания за месеца671
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена43

Необходими Съставки

  • бъз - 60 бр. цвят
  • вода - 4 л
  • захар - 4 кг
  • лимонтузу - 4 пакетчета
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Цветовете от бъза слагаме в тенджера и ги заливаме с водата. Затваряме съда и го оставяме да престои за 24 часа.

Прецеждаме го много добре, като накрая изцеждаме на ръка и цветовете.

Прехвърляме течността в съд за варене и добавяме захарта и лимонтузуто.

Слагаме върху котлон на слаб огън, да се стопи захарта, като внимаваме сместа да не кипне.

Преди да кипне, се сваля от котлона и още докато е горещ, сиропът се налива в буркани с винтова капачка. Обръща се и се оставя да изстине.

Съхраняваме на студено и прохладно място.

Полезен е много за белодробни и респираторни заболявания.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Emiliyan Petrov
Emiliyan Petrov
31.05.2017 00:04
Нужно ли е да се стерелизира?
9
4
Величка Щърбанова
Ароматна и хубава напитка, с по-малко захар и пряка консумация!
20
0
Лидия - Гери
Лидия - Гери
27.05.2016 11:00
Обичам този сироп. Все още не съм правила тази година, но сега е момента. Аз го правя без варене и го консумираме на момента.
3
3

Виж всички коментари или напиши такъв