Домашен сироп от бъз

26/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Не се майте, не чакайте - цъфне ли бъзът, бързо пригответе вкусен сироп за цялото семейство "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точки
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74 719
  • Преглеждания за месеца219
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

  • бъз – 60 бр. цвят
  • вода – 4 л
  • захар – 4 кг
  • лимонтузу – 4 пакетчета
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Цветовете от бъза слагаме в тенджера и ги заливаме с водата. Затваряме съда и го оставяме да престои за 24 часа.

Прецеждаме го много добре, като накрая изцеждаме на ръка и цветовете.

Прехвърляме течността в съд за варене и добавяме захарта и лимонтузуто.

Слагаме върху котлон на слаб огън, да се стопи захарта, като внимаваме сместа да не кипне.

Преди да кипне, се сваля от котлона и още докато е горещ, сиропът се налива в буркани с винтова капачка. Обръща се и се оставя да изстине.

Съхраняваме на студено и прохладно място.

Полезен е много за белодробни и респираторни заболявания.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Emiliyan Petrov
Emiliyan Petrov
31.05.2017 00:04
Нужно ли е да се стерелизира?
1
2
Величка Щърбанова
Ароматна и хубава напитка, с по-малко захар и пряка консумация!
10
0
Лидия - Гери
Лидия - Гери
27.05.2016 11:00
Обичам този сироп. Все още не съм правила тази година, но сега е момента. Аз го правя без варене и го консумираме на момента.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв