Чушки на фурна с чудна плънка

25/05/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор278854671
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо723
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чушки – 12 бр.
  • сирене – 400 г
  • лук – 1 глава
  • домати – 1 бр.
  • яйца – 5 бр.
  • магданоз – 3 стръка
  • масло – 20 гр.
  • олио – 2–3 с.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре чушките и ги почистваме от дръжките и семето.

В купа слагаме сиренето и го намачкваме с вилица.

Рендосваме на ренде една малка глава лук и един средно голям домат.
Нарязваме на дребно магданоза.

Прибавяме разтопеното масло и яйцата.

Разбъркваме добре всички продукти до получаване на еднородна смес.

С чаена лъжичка гребваме от получената смес и пълним чушките.

Подреждаме ги в намазана с олио тавичка.

Ако ни остане от плънката, я разпределяме между чушките.

Отгоре поръсваме с щипка сол и 2–3 с.л.олио.

Слагаме тавичката с чушките в загрята фурна и печем на 200 градуса за около 30–40 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Георгиева
Домата не втечнява ли плънката?
0
0
Гергана  Георгиева
Не, защото сиренето поема сока от доматите, а при печенето яйцата стягат цялата плънка.
0
0
Янка Атанасова
Правя постни пълнени чушки с ориз и сирене. По този начин не съм приготвяла. Ще опитам, но без лука.
0
0
Гергана  Георгиева
Лука придава специфичен и приятен аромат на чушките, но ако имате проблем със стомаха по-добре го изключете. Аз обаче не съм правила с ориз и сирене. Заедно ли ги слагаш?
0
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
25.05.2016 11:46
С лук не съм пробвала до сега, звучи интересно!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв