Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Клафути»Зеленчуково клафути с козе сирене и чери

Зеленчуково клафути с козе сирене и чери

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Зеленчуково клафути с козе сирене и чери
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
19/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ето и нашето топ предложение за обяд, да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена и 1 бр. червена
  • зелен лук - 1 стрък
  • чесън - 1 стрък пресен
  • грах - 150 г, консервиран
  • зелен фасул - 150 г, консервиран
  • масло - 60 г
  • козе сирене - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 250 мл, за готвене
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • копър
  • чери домати - 7 - 8 бр.
  • сирене - 100 г или кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете тиквичката на кубчета, чушките - на дребни парчета, лука и чесъна - на ситно.

Загрейте маслото и задушете последователно зеленчуците - първо тиквичките, после прибавете чушките и лука.

Накрая прибавете граха и зеления боб (нарязан на парчета), магданоза, копъра и подправките.

В тавичка разстелете зеленчуковата смес. Отгоре разпределете сиренето, нарязано на кубчета.

Разбийте яйцата със сметаната и залейте зеленчуците.

Разрежете черитата на две и ги наредете отгоре.

Поръсете с настъргано сирене (кашкавал) и печете клафутито на 200 градуса около 30 минути.

Зеленчуковото клафути с козе сирене и чери е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Diana
Diana
Изглежда невероятно! Само зеления фасул не ми допада, но ще заменя с нещо друго. Благодаря за хубавата рецепта
25.05.2016 23:40
1
Кристина Черникова
Кристина Черникова
Разшкошен специалитет!
25.05.2016 14:02
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много вкусно изглежда само козето сирене малко ме смущава но сигурно е страшно вкусно щом има сметана.
25.05.2016 12:33
1
1
Покажи всички подкоментари