Печени кюфтета от тиквички

25/05/2016
Plesnevaот PlesnevaПомощник Готвач 2x
"И сега специално за всички почитатели на здравословната кухня, които си падат по вкусните и ароматни кюфтенца "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 160
  • Преглеждания за месеца2813
  • Преглеждания за седмицата180
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • тиквички - 6 - 7 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • копър
  • чесън
  • черен пипер
  • галета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргах 6-7 средни тиквички на рендето, изцедих ги със стискане, добавих 2 яйца, около 100 г сирене, копър, чесън, малко сол (все пак сиренето е солено), черен пипер и галета.

Разбърках хубаво с ръчичка. Консистенцията трябва да е достатъчно стегната, за да можете да оформите кюфтенцата, без да се разпадат.

Оформих ги, овалях ги допълнително в галета и ги сложих в предварително загрята фурна на 180°C, в тавичка върху хартия за печене, като разхвърлях някое друго парченце масълце.

Капнах отгоре няколко капки зехтинче и ги пекох, докато се зачервят.

Мнооого ги обичаме.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ivo
Ivo
06.06.2016 19:03
Ако ползвате чия , тя замества яйцето и не позволява разпадане.
2
2
Plesneva
Plesneva
25.05.2016 13:38
Да,така е.С един млечен сос с копър,чесън и 2л. майонеза и се получава вълшебство :).
4
0
Ваня Георгиева
Любимите ми зеленчукови кюфтета. Лъха свежест от тиквичките.
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв