Крема торта

25/05/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф708302114
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо861
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Яйцата се разбиват със захарта около 10 мин. След това се добавя топла вода, брашно, какао, сода и ванилия и се продължава с разбъркването. Тестото се изсипва в намазнена тава и се пече във фурна на 175 градуса за 30-35 мин. След като бъде готов блатът, се оставя да поизстине.

Крем: Прясното мляко, брашното и захарта се поставят в тенджера и се сваряват на бавен огън до сгъстяване. След като заври, се маха от огън и се добавя ванилията и маргаринът. Разбъркват се до разтопяване.

Сироп: В топло прясно мляко се разтопява захар и се добавя кафето.

Изстиналото тесто се залива с топлия сироп, изчаква се да попие и се намазва с приготвения крем. Украсява се с течен шоколад. Оставя се да престои в хладилник за 1 час.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар